INDEX
O NAMA
GRAD
PRIVATNI SMJEŠTAJ
PLAZE
DOWNLOADS
KONTAKT
Kvarner - Sunce i more

Postoje razvedene obale, s brojnim i atraktivnim otocima. Postoje gorja na velikim visinama i na velikom glasu, s gustim šumama, s jezerima i rijekama. Postoje klime prijatne i blage, koje suptropskom raslinju dozvoljavaju bujanje, a ljudima suncanje i kupanje.
Postoje naselja stara i s raskošnom tradicijom. Ipak, teško se sjetiti bilo kojeg kutka Zemlje koji bi imao sve to odjednom - prirodnu privlacnost i pitomost podneblja i ljudi, višestoljetnu slojevitost slavenske, romanske i germanske kulturne riznice, priliku da se jednim jedinim pogledom zahvati i jednim jedinim izletom okusi more, primorje, otoci, planine, šume i brdski potoci. Teško se sjetiti bilo kojeg kutka, osim Kvarnera.

Najveca vrijednost Kvarnera kao turisticke destinacije jesu upravo plaže, ocuvan okoliš i cisto more.
Ovdje možete pronaci plažu baš po svojoj mjeri: uredene i prirodne, poznate i neotkrivene, velike i male, kamene, šljuncane i pješcane...

Naše najljepše plaže obilježene su Plavim zastavama, simbolima ocuvanog, sigurnog i ugodnog okoliša namijenjenog odmoru, zabavi i rekreaciji, visoke kvalitete usluge i cistoce mora i obale te opremljenosti i uredenosti plaža i marina. Na Kvarneru je Europskom plavom zastavom obilježeno petnaest plaža: u Baškoj, Crikvenici, Dramlju, Novom Vinodolskom, Rabu, Loparu, Njivicama, Velom i Malom Lošinju, dvije u Selcu i cetiri u Krku.
Kvarnerske su plaže vrlo dobro poznate i naturistima, koji smatraju idealnima one na Cresu, Krku, Lošinju i Rabu.

U Rijeci, u uvali Kostanj takoder postoji plaža prilagodena potrebama invalida, opremljena svim pomagalima i s primjerenim pristupom moru.
(info tel. 051/ 335 882)
I dok cete u skrovitim uvalama naci samo svoje mjesto za opuštanje, a na velikim plažama mnogobrojne sadržaje za razonodu, kristalno cisto more okruživat ce vas svugdje.


 SUNCE I MORE

 FLORA I FAUNA

 ŽIVOTINJSKI SVIJET
 NETAKNUTI KVARNER
 JEZERA I RIJEKE
 PLANINE I ŠPILJE
 
IZVOR: KVARNER.HR

 Karta planinskih staza  i šetnica PDF

IZVOR: TZ Crikvenice

 

Design: AD Studio © All Rights reserved for Crikvenica.net